Въздушни удари по международното летище в северния сирийски град Алепо извърши Израел рано тази сутрин. Един сирийски войник загина, а аеропортът беше изваден от строя, съобщиха сирийските държавни медии, цитирани от Асошиейтед прес, предаде Нова тв.

Сирийската държавна осведомителна агенция САНА посочи, като се позова на военен представител, че са ранени двама цивилни и петима сирийски военнослужещи и че Израел е нанесъл удари и по други, неназовани цели в Алепо.

От израелска страна засега няма коментар.

Летището е един от основните канали за доставка на хуманитарна помощ за районите, пострадали от разрушителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари, което взе 50 000 жертви, включително над 6000 в Сирия.

Действащата от Великобритания опозиционна неправителствена организация Сирийски център за наблюдение на човешките права съобщи, че мишена на удара е бил склад за боеприпаси близо до летището. Организацията заяви, че е имало израелски удари и по военно летище в околностите на Алепо, макар че сирийските държавни медии не съобщават нищо по въпроса.


Share Follow

Leave A Reply