Има два варианта за първия мандат за съставяне на правителтво – програмно политическо правителство или програмно експертно правителство. Това заяви пред БТВ президентът (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев.

„Избори не може да има и през юли, хората ще побеснеят. Не може да има и три в едно избори с референдум“, заяви Плевнелиев.

По думите му е необходимо да има програма поне за година напред.

„Не смятам, че трябва да има избори две в едно, или три в едно с референдум през местните избори. Ако ще се правят избори две в едно, нека да е със следващите европейски. Там има много голям смисъл да се закачи и референдумът на „Възраждане“, каза още Плевнелиев.

 

„Възможно е да има нов кабинет „Попов“, каза още той.

Той коментира, че Бойко Борисов и Кирил Петков трябва да подтиснат егото си и да работят съвместно на високи обороти  по теми като това как да се намали дефицитът на 3%, как да влезем в Еврозоната и Шенген.

Плевнелиев коментира взрива срещу автомобила, в който е пътувал главния прокурор Иван Гешев и семейството му. Той го определи като покушение срещу институцията и демокрацията на държавата.

„Това е една ужасяваща атака, която е нечовешка и се обръщам към всички да си дадат сметка какво се е случило, трябва да се сплотим и да изобличим извършителите. Никой не гледа на страната ни като нещо добро. Миналата седмица, бях на икономическият форум в Делхи. Там трима министър председатели на Гърция, Албания и Косово определиха България като неуправляема, изпаднала в хаос, държавата която няма добро име и репутация“, коментира Плевнелиев.


Share Follow

Leave A Reply