В автомобила на главния прокурор не е имало членове на неговото семейство по времето на взрива, Иван Гешев е пътувал сам с охраната, назначена от НСО. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на въпрос от депутата от ПП-ДБ Атанас Атанасов. Маршрутът е обичаен за главния прокурор, а щетите.

„Аз лично видях автомобила, пострадал от този взрив. Има незначителни щети по него, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него. Няма никакви други щети. Видът на взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този брониран автомобил“.

Министър Демерджиев обяви още, че израелският експерт, за когото прокуратурат обяви, че е участвал в пъвноначалния оглед, е пристигнал в България още преди инцидента:
„Това което знам и което достигна като информация до мен, е, че този експерт е пристигнал същия ден, около час и половина преди да настъпи взривът. Каква е причината той да дойде в България аз не мога да ви кажа, нито какъв е поводът за неговото посещение. Не мога да правя и предположения и спекулации в никоя посока. Това са фактите. Оттам нататък те трябва да бъдат изяснени докрай и всеки да си направи съответните изводи“.


Share Follow

Leave A Reply