Скандално изказване на директора на Националния исторически музей създаде политически спорове на връх Гергьовден. Божидар Димитров прогнозира, че партията на Лютви Местан няма да е в парламента при следващия вот заради институционална намеса от страна на държавата.

 

”Той няма да влезе в парламента. Поне тея неща зависят от нас дали една партия ще влезе в парламента или не. Има гласове, има компютри, ЦИК мисля, че ще се погрижат”, заяви Димитров пред бТВ.

Изказването на директора на НИМ вбеси лидера на ДОСТ. От село Подкова Лютви Местан поиска премиерът Бойко Борисов да се намеси и да се разграничи от думите на Божидар Димитров.

 

Mestan pkf

”(Божидар Димитров-б.р.) заяви буквално, че няма никакво значение какъв ще бъде вотът за ДОСТ, ДОСТ няма да влезе в парламента, защото, представете си, в техни, не знам кои са те, ръце били компютрите, там била ЦИК и тя няма да допусне ДОСТ. Тоест ако изборите ще се решават не от избирателите, а от ЦИК, ние къде сме тръгнали. И чрез вас искам да попитам министър – председателя Бойко Борисов дали този служител на българската държава изразява официалната позиция на българското правителство”, коментира Лютви Местан. Към момента няма реакция от страна на премиера.


Share Follow

Leave A Reply