Най-дългогодишният лидер на БСП Сергей Станишев призова за обединение на 49-ия конгрес на партията. Президентът на Партията на европейските социалисти заяви, че само чрез обединение ще се опровергаят лошите пророци и негативните сценарии за БСП.

“Интересът към партията ни е голям, защото всички добре разбират, че това, което ще се случва оттук-нататък в държавата, ще зависи от нашата воля, от БСП,” обясни Станишев. И напомни, че политиката е воля за борба, за характер в отстояването на това, което човек смята за правилно.

Президентът на ПЕС каза, че Европа е на кръстопът и има 3 алтернативи за развитие – на десните, на националистите и на левицата. Епохата е преходна, а такива периоди могат да родят чудовища, предупреди Станишев, цитирайки италианския философ и политик Антонио Грамш. Затова истинската алтернатива била тази на социалистите, а левите лидери и премиери вече започнали диалог за излизане от кризата в Европа.

Бившият председател на БСП призова партията да се стяга за президентския вот наесен. “Убеден съм, че президентските избори не са предрешени, защото стабилността на управляващите е привидна”, коментира още Станишев. Той настоя БСП да излезе със силна кандидатура, печелеща подкрепа на по-широки кръгове от обществото. “Да имаме президент с истинска фигура в международен план, където България трябва да тежи със своя глас”, добави Станишев и настоя тази работа да започне веднага след конгреса.


Share Follow

Leave A Reply