„Ние сме готови за избори във всеки момент, но няма да е честно към народа, но зависим и от партньорите си. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори“, така министър-председателят Бойко Борисов коментира вътрешнополитическите теми в България непосредствено след срещата си с премиера на Великобритания Дейвид Камерън в Лондон. „Навремето Румен Петков ме направи премиер… Да не прекаляват с играта на нерви, защото може и да не ми издържат в един момент”, пошегува се премиерът.

„Погледнато реално, АБВ в нищо важно не са ни подкрепили. Те винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв. В прагматичните решения трудно са ни подкрепяли. Проблемът е, че ние научихме от медиите от пресконференцията какво са решили и аз мисля, че отдавна са го решили, защото президентските избори са им важни“, посочи премиерът.

Борисов заяви, че за него важната подкрепа е на Патриотичния фронт, на Реформаторския блок и на всеки, който разумно смята, че „нови избори са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички олигархични кръгове“.

Премиерът Борисов коментира и оставката на социалния министър от АБВ Ивайло Калфин. „Калфин е професионалист, добър човек. По всички теми сме полагали огромни усилия. Подкрепа получаваше от всички и за пенсионната реформа и не на последно място – над 220 млн. извън бюджета, от парите от контрабанда, която храни корупцията, дадохме на българските пенсионери“, отбеляза премиерът Борисов.

13184620_1623189381339803_535288124_o

Бойко Борисов днес разговоря на „четири очи“ с премиера на Великобритания Дейвид Камерън. Двамата обсъдиха темата за бежанците. „Говорихме за процесите, които текат между ЕК, ЕП и Турция, за състоянието на нашата граница“, заяви премиерът Борисов. В коментар по повод публикации в белгийски медии за терорист, спрян на българската граница, премиерът посочи, че службите на двете страни работят изключително добре, а страната ни разчита на подкрепа и от Великобритания, и от други държави, особено с техника.

Министър-председателят допълни, че последната година и половина правителството и държавата са съсредоточени в борбата с контрабандата и финансовите резултати го доказват. „Далеч съм от мисълта, че сме изкоренили всичко и това е максимумът, но при всички случаи се толерира от нашите партньори, че правителството има воля да го прави“, каза премиерът по отношение на борбата с корупцията.

Друга обсъдена тема на срещата е енергийната диверсификация в Европа. „Ние много активно работим за подкрепа на газовия хъб „Балкан“, полагаме усилия, страната ни може да стане газов разпределител и премиерът Камерън е наш помощник, за да можем да привлечем големи компании“, допълни Борисов

 


Share Follow

Leave A Reply