„Кандидатурите на ГЕРБ за президент и за вицепрезидент ще бъдат много силни“. Това заяви във Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той уточни, че има възможност да бъде издигната кандидатурата на представители, които не са от политическия сектор. „Ние търсим президентска двойка, която да покрие очакванията на хората и да бъде абсолютно силна в политиките си, насочени към всички български граждани”, добави той. Цветанов потвърди, че изборната двойка ще бъде обявена след юни месец. Обясни, че ПП ГЕРБ вече имат изготвена предизборна стратегия. „Аз съм убеден, че ние ще имаме успех на тези избори”, заяви председателят на парламентарната група. Цветанов добави, че кандидатурата на Томислав Дончев за президент никога не е обсъждана.

„Стараем се да не обръщаме сериозно внимание на интригите и да не се отклоняваме от пътя, който сме начертали в управленската си програма“. Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ по повод спекулациите, които се завъртяха в медийното пространство. Той заяви, че в момента партията е съсредоточена върху избирането на нов социален министър. На дневен ред е и съдебната реформа с новия антикорупционен закон, който не мина на първо четене.

Цветан Цветанов заяви, че партия ГЕРБ няма да бъде провокатор нито агресор спрямо политическите си опоненти. Добави, че няма значение дали те ще са част от мнозинството или от опозицията. „Взаимното провокиране не води до нищо добро. То само ни отдалечава от националните приоритети. Всъщност задоволява някакви много малки части от политическите цели, които си поставят партиите“, категоричен е той.


Share Follow

Leave A Reply