„Идват президентски избори и виждам колко се мъчат… това са политически ходове и аз ги разбирам напълно. Има го това в политическата игра. Не се интересувам от други партии, а само от моята.“ „Кое да предизвика избори? Какво искаме да стане по-добре, освен да си вкараме държавата в хаос?“, попита Борисов риторично, коментирайки актуалната политическа ситуация в България.
bbbaaaa
 Министър-председателят Бойко Борисов официално откри днес ремонтирания стоманен мост в Симеоновград, който свързва двете части на града. 2 400 000 лв струва реконструкцията на съоръжението. Парите са отпуснати от държавния бюджет. Близо две години мостът е било непроходим, каза кметът на общината Милена Рангелова.
most

Пред жителите на Симеоновград Борисов отбеляза, че „затова е толкова важна битката с контрабандата, за да могат парите да отиват в бюджета“. По думите му, ако не са били събрани тези средства от контрабандистите, сега мост нямаше да има. „Това е простата формула“, уточни премиерът. В слово си той изтъкна още значението на националната програма за енергийна ефективност. По програмата в момента се санират над 900 блока в страната. В Симеоновград вече има завършени 4 сгради, като предстои още 16 да бъдат ремонтирани.

vlak

Премиерът откри железопътната отсечка Любимец – гръцка граница, която е част от проекта за модернизация на железопътната линия Първомай. Освен тази жп линия, строим Септември – Бургас, започваме двата лота от Септември до София, заяви премиерът, като изрази надежда догодина да започне подмяната и с нови локомотиви. “Кога сме си мечтали високоскоростни влакове да се разминават с високоскоростни магистрали? Претенциите са огромни на всички, с цялото ми уважение към тях. Ако кажат откъде да вземем пари – от учителите, от лекарите, от армията… или при най-ниските данъци в Европа. Моите уважения с удоволствие бих ви слушал, но ние трябва да вземем нови локомотиви, за да развиваме транспорта. А новите локомотиви са по 7-8 милиона евро единия“, заяви Борисов.

bb moskovski

Участъкът от Любимец до границата с Гърция е обновен, трасето с дължина от 24 км е изцяло електрифицирано и позволява скорост от 160 км/ч. до 220 км/ч. В рамките на проекта за модернизация на жп линията Първомай – Свиленград са модернизирани жп гарите Димитровград, Нова Надежда, Симеоновград, Любимец, Свиленград и Харманли.
zavoddddddbbb
Премиерът  откри и третия корпус на завода за автомобилни части на „Теклас България“ в Кърджали в присъствието на турския посланик у нас Сюлейман Гьокче.

Share Follow

Leave A Reply