„Нямам желание да се кандидатирам за президент, защото имам други амбиции, други идеи за личния си живот, но политическото решение предстои”. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Бившият държавен глава констатира, че като президент е постигнал много. Добави,че трудно би могъл да направи нещо различно.

„Твърдя, че нашият балотаж, ако не в кърпа вързан, то поне не е трудно постижимо.“ Това заяви Първанов, в духа на вчерашния Конгрес на АБВ. Той допълни, че се очертава голяма, силна и интересна коалиция, центристка коалиция, с патриотичен акцент и леви формации. Още не е обявена президентската двойка, която ще подкрепи АБВ, но Първанов успокои, че идеята, политиката и платформата са изготвени.

Като причина за напускането на мнозинството от АБВ, той обясни, че диалогът между партиите не е вървял. Допълни, че много от министрите са били неуспешни. „Има неадекватни министри. Чакахме премиерът да ги отстрани, но чашата на търпението преля и решихме да ги оставим да се оправят сами”, каза Първанов. Поясни, че има предвид министрите на здравеопазването, външните работи и МВР.


Share Follow

Leave A Reply