Около мнението, че президентските избори, които ще се проведат наесен, са важни за развитието на страната през следващите 10 години се обединиха Осман Октай от ДПС и Антон Кутев от БСП в студиото на БТВ. Според Кутев сега е моментът БСП да излезе със заявки за промяна на статуквото, за да получи по-голяма роля в бъдеще.

снимка:БГНЕС

снимка:БГНЕС

Осман Октай заяви, че Първанов винаги влиза в политиката „през задната врата“. На въпрос на водещите защо хора на Борисов са се срещали с хора на Първанов, представителят на ДПС отговори, че „от 6-7 месеца Първанов търси възможност да се кандидатира още веднъж за президент, но проблемът е дали може след прекъсване на мандат отново да се кандидатира.“ Октай обясни, че експрезидентът прави консултации с конституционни съдии, за да може ако се стигне до сезиране на конституционния съд, да срещне подкрепа от достатъчно съдии, затова и се провеждат такива срещи.

Според Октай все пак Първанов няма да се кандидатира, а АБВ несъмнено ще издигне Ивайло Калфин в надпреварата за нов държавен глава. На въпрос дали има разнобой в ГЕРБ относно Томислав Дончев, Осман Октай отговори, че когато има министър-председател, който е и председател на една политическа формация, а зад гърба му стои парламентарен председател, комуникацията е много трудна и е нормално да се получава разнобой.

снимка:БГНЕС

снимка:БГНЕС

„Няма да стане идеята на АБВ да ни изпреварят с кандидат и ние да трябва да ги подкрепяме. Смятам, че кандидатът трябва да е външен и за БСП, и за АБВ“, категоричен бе Антон Кутев от БСП.

Осман Октай заяви още, че „ако АБВ кандидатира Първанов или Калфин това ще е очевиден удар под пояса за БСП и ще е в полза на ГЕРБ“.


Share Follow

Leave A Reply