На брифинг в парламента от ДСБ отправиха официална покана към премиера Борисов за обща надпартийна номинация на президента Росен Плевнелиев за втори мандат.
„Ние не издигаме ничия кандидатура – ние се обръщаме към лидера на партия ГЕРБ г-н Борисов с покана за разговори точно в тази посока“, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев на въпрос каква е мотивацията му да настоява точно за тази кандидатура.
„Това не е и не трябва да бъде партиен разговор“, посочи Кънев.
Според него не бива обсъждането на президентската двойка да се партизира, а трябва да се наблегне на темите за националния интерес и геополитическата ориентация на страната.
Във връзка с взетите вчера решения за отхвърлянето на президентското вето и избора на нов социален министър, той коментира, че част от партньорите им в РБ са влезли в недостойни пазарлъци от типа „аз ще ти гласувам този закон, ако ти ми подкрепиш ветото на президента“.

4811249

снимка: БГНЕС

В отговор председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов уточни, че разговори с други политически формации във връзка с президентския вот не са водени, ГЕРБ участва в изборите със свой кандидат. Цветанов заяви още, че от страна на част от партиите от РБ първо е имало ултимативен тон, а после опозиционно говорене, което продължава и до този момент.
„Когато искаш да отидеш на гости на някого, ти трябва първо да почукаш на вратата или да му се обадиш по телефона, или да го срещнеш на улицата и да кажеш „извинявай за всичко, което говорехме през всички тези месеци“, посочи Цветанов по повод направените изказвания от страна на ДСБ.

4776587

снимка: БГНЕС

От ДСБ отправиха и друго предложение към ГЕРБ. „Съставянето на план от важни решения, които да бъдат приети от общо парламентарно мнозинство с ГЕРБ до предсрочни парламентарни избори, които щели така или иначе да бъдат след няколко месеца.“


Share Follow

Leave A Reply