„Виждаме очаквания за сближаване с БСП. Очаквания има и след промяната в ръководството на БСП и след излизането на АБВ от управлението, което за много хора беше проблемно. За съжаление чух и първата публична изява на новото ръководство на БСП по време на дебата по освобождаването ми, където не можах да чуя много нови нюанси”, коментира заместник-председателят на ПП АБВ и бивш социален министър в студиото на „България он еър“.

Той добави, че левицата има шанс за общ кандидат за президент ако е достатъчно консолидирана и обединена „ако това не стане, ме е страх, че избирателите ще накажат много тежко всеки един“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„С БСП под ръководството на Миков нямаше никакъв диалог, той го отказваше публично – не един път бяха отправяни покани”, коментира Калфин. Той изрази надежда, че със смяната на ръководството в Столетницата ще има възможност да се създаде диалог между двете партии, но и за това ще е необходимо време.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„АБВ е сравнително малка, но доста консолидирана партия. Може да имаме различни мнения, да спорим, но в крайна сметка действаме заедно. Решението да се оттеглим от политиката беше на партията, не беше лично. Решението ми да изляза от парламента е лично, понеже виждам, че работи достатъчно добре парламентарната група. Единствената жена влезе на мое място – Мариана Тодорова, така че е хубаво да я запазим. Аз мога да бъда полезен и без да бъда народен представител“. Така коментира вътрешнопартийните отношения в АБВ замстник-председателят ѝ. Той беше категоричен, че няма борба за президентския пост между него и бившия държавен глава Георги Първанов, а в партията все още се обсъждат възможните номинации.


Share Follow

Leave A Reply