Руски изтребител-прихващач Су-27 се е разбил край Москва, а неговият пилот е загинал. Това съобщава министерството на отбраната на Русия, цитирано от руски медии.

„С решение на главното командване на въздушно-космическите сили полетите със самолети Су-27 са преустановени до изясняване причините за падането на самолета в Московската област“, съобщават от пресслужбата на ведомството

Изтребителят е захождал за приземяване в базата си преди да катастрофира. Техническият персонал на авиобазата съобщава, че на борда на самолета не е имало оръжия или боеприпаси. Самолетът е паднал в безлюден район.

Инцидентът е станал на 30 километра от руската столица в близост до село Мураново.
Веднага след инцидента се появила информация, че се е разбил изтребител МиГ-29, но в последствие слуховете бяха опровергани.

1136266

снимка: ТАСС

Според агенция ТАСС авиационната група за висш пилотаж “Руските рицари”, е провеждала демонстрация по повод церемония по откриване на паметник на пилоти в Ашукино, който се намира на няколко километра от мястото на катастрофата.

Все още не са известни причините за инцидента, но има предположения, че е пилотска грешка или технически проблем

Пилотът на разбилият се изтребител Су-27 Сергей Ерьоменко е направил всичко възможно, за да се отдалечи от населеното място и заради това не е успял да катапултира, съобщават длъжностни лице от отбранителното министерство.

Загиналият Сергей Ерьоменко е бил военен пилот-първи клас, а от 2011 година насам се е занимавал с висш пилотаж.

Според очевидец, машината се е взривила след като се е ударила в земята. „Наблюдавах полета, но самолетът не се виждаше в небето. Чу се само силен взрив и след това видях черен дим“, казва очевидецът.


Share Follow

Leave A Reply