„Позицията на България е да пледира и пред Турция, и пред европейската общност да няма ескалация на напрежението и насилието в страната. Кръвта по улиците на Турция може да се удвои в знак на отмъщение. За нас е изключително важно ситуацията там да се успокои, тъй като в противен случай, България ще стане първата стабилна страна по пътя на бежанците. Това би означавало страната ни да се наводни от бягащи от конфликти хора“, заяви пред бтв Петър Москов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той коментира и атентата в Ница: „Много ми се иска да кажа, че България не е пряко заплашена от подобна ситуация като в Ница, включително и заради външната политика, която води. Ние се учим от опита на другите, учим се и от собствените си грешки. Реакцията на държавните служби се оказа на ниво.“

epa05427185 A note and flowers are seen in front of the French Consulate in downtown San Francisco, California, USA, 15 July 2016. According to reports, at least 84 people died and many were wounded after a truck drove into the crowd on the famous Promenade des Anglais during celebrations of Bastille Day in Nice, late 14 July. EPA/JOHN G MABANGLO

снимка: epa

„Мога да кажа, че здравната система е готова да реагира на терористичен акт. Самото случване на такова нещо е трагедия и не бива да го допускаме“, допълни Москов.

Петър Москов коментира и исканата му оставка от страна на опозицията. „Моята оставка опозицията я иска от 10-ия ден, така че темата ми е малко банална. В нито едно от твърденията на Корнелия Нинова няма нито една истина. Няма закрити общински болници. Напротив, за да не се стигне до това се стигна до сливане. До закриване се стигна по времето, когато те управляваха“, категоричен е Москов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според него смисълът на разделянето на здравните пакети е, за да няма разлика между бедни и богати. По думите му в момента има значение дали си богат при спешните случаи. Петър Москов определя твърденията на Нинова за лекарствената политика като „абсолютна некомпетентност“. „Там наистина има много проблеми, но няма монопол. Това означава абсолютно непознаване на проблемите. Проблемът им е, че не знаят накъде са тръгнали“, заяви Москов.


Share Follow

Leave A Reply