„Понеже няма още кандидати, българският народ няма да има възможността да избере и от различни платформи. Той е принуден да изчака вътрешнопартийни допитвания, процеси на номинации, сърдене и надлъгване между лидерите и т.н., за да му бъдат сервирани накрая трима кандидати в началото на септември и да му кажат: „Хайде сега, избирайте някого от тях“. Това всъщност смачква демокрацията, говори за малки амбиции“. Това заяви в ефира на БТВ зам.-председателят на АБВ и бивш социален министър Ивайло Калфин.

Корнелия Нинова и Ивайло Калфин снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова и Ивайло Калфин
снимка: БГНЕС

Калфин е категоричен, че от АБВ ще направят всичко възможно за единна кандидатура. Той уточни, че е възможно обединение на левицата и други формации, но първо трябва да се преодолее мисленето в посока вътрешнопартийни амбиции.

Среща между АБВ и БСП снимка: БГНЕС

Среща между АБВ и БСП
снимка: БГНЕС

Бившият социален министър обяви, че срещата с БСП е минала добре и двете партии са се разбрали по базисни въпроси.

Среща между АБВ и БСП снимка: БГНЕС

Среща между АБВ и БСП
снимка: БГНЕС

„Трябва да е ясно: президентските избори не са мястото, на което политическите партии трябва да си мерят мускулите. На президентските избори се търси действително най-добрият кандидат, който ти можеш да излъчиш. В смисъл, ако нямаш амбицията да спечелиш тези избори, а имаш амбицията да си подредиш партията”, категоричен е Калфин.

Среща между АБВ и БСП снимка: БГНЕС

Среща между АБВ и БСП
снимка: БГНЕС

„Трябва да е ясно, че във външно министерство работят подготвени хора и всеки знае какво и до къде може да каже. Според мен нормалното би било посланикът да е видим и българите да знаят, че посланикът и посолството работят, а външно министерство да е институцията, която да дава политическата интерпретация на събитията“. Така зам.-председателят на АБВ коментира забраната за медийни изяви на посланика ни в Турция Надежда Нейнски от министъра на външните работи Даниел Митов.


Share Follow

Leave A Reply