„Тази година нашата партия навършва 125 г. Няма друга партия в България, която е преживяла толкова много. Изкачвали сме стръмни върхове, падали сме в дълбоки пропасти, били сме арестувани, мачкани, репресирани. Градили сме модерна България. Отстоявали сме наши принципи независимо от цената. Това всичко се е случило, защото БСП има кауза, много близка до милиони българи през тези 125 г. Най-вече, БСП е оцеляла заради това, че е била споделена емоция на всички тези хора.“ Това заяви лидерът на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев в поздравително видео към БСП по повод навършването на 125 г. от създаването на партията.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Станишев е категоричен, че БСП има какво да даде на България. Според него в годините на българския преход много думи са се обезценили като справедливост, социална държава, солидарност. Изпразнени са от съдържание, заради практиката на много правителства и заради реалността, в която живеем. Той е категоричен, че хората се чувстват забравени и отхвърлени в собствената си държава.

Сергей Станишев с новия лидер на БСП Корнелия Нинова снимка: БГНЕС

Сергей Станишев с новия лидер на БСП Корнелия Нинова
снимка: БГНЕС

„Това се дължи на безумната здравна реформа, (…) която направи здравеопазването лукс. Заради постоянните промени в образованието и крайният резултат е все по-необразовано младо поколение, (…). Заради орязването на социалните разходи за пенсии, за майчинство, за отглеждане на деца, за помощ на хора с увреждания. Заради това, че много хора не могат да си намерят работа. (…) Младите нямат перспектива в България и бягат. “, заяви лидерът на ПЕС.

13645199_10154148295042489_731385395453083008_n

„БСП не иска такава държава. (…)Когато идва нашият юбилей е време да кажем кой е БСП. БСП сме всички ние (…). Нека в навечерието на тази годишнина цяла България чуе нашия глас каква България искаме и каква емоция ни свързва с БСП“, категоричен е Станишев.

„Аз съм един от стотиците хиляди хора на БСП.“. Така Станишев завърши поздравителното си видео.

Тази година се навършват 125 години от създаването на Българската социалистическа партия. На традиционния събор на левицата, който се провежда на Бузлуджа, партията ще отбележи юбилея си. Събитието се провежда под надслов #АзСъмБСП.


Share Follow

Leave A Reply