Голямо задръстване се образува по АМ “Хемус” в посока София заради продължаващите ремонти и нуждата движението да се извършва двупосочно в едно от платната. Най-натоварен е трафикът от 46-тия километър с посока столицата особено при тунелите “Витиня” и “Топли дол”.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Засилен контрол има по главния път Е-79 в посока Кулата-Благоевград и отсечката ГКПП Илинден-Симитли заради очакваните стотици завръщащи се автомобили в края на четирите почивни дни.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Допълнителни екипи регулират движението по направленията Перник- Благоевград-Кулата и Перник- Кюстендил- Гюешево заради очаквания голям автомобилен трафик до 20 часа днес.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Изключително интензивен е трафикът през граничните пунктове „Маказа” и „Кулата” на вход. Това съобщиха от на МВР, предаде “Фокус”. На ГКПП „Капитан Андреево” има образувала се 4-километрова колона от товарни автомобили на изход . От МВР уточняват, че тя е единствено, заради засиления трафик. На всички останали граничи пунктове към момента движението е нормално.

снимка:БГНЕС

снимка:БГНЕС

Засилва се трафикът по входните артерии на столицата. Това заяви началникът на отдел „Пътна полиция” към СДВР комисар Тенчо Тенев. Движението по бул. „Цариградско шосе” и бул. „Ботевградско шосе”, както и по АМ „Хемус” е натоварено. „Все още няма образували се задръствания, но трафикът е доста интензивен”, съобщи ком. Тенев. Той допълни, че навсякъде, където има светофари по входните артерии са разположени екипи на „Пътна полиция”, които имат готовност да започнат ръчно регулиране на трафика, ако се наложи. „Все още не сме преминали на ръчен режим на регулация, тъй като не е належащо, но колегите са по места. Чакаме, ако се натовари малко повече, ще ги изключим и ще минем на ръчен режим”, обясни комисар Тенев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От 14 до 20 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.


Share Follow

Leave A Reply