Президентът на Съединените щати Барак Обама е обявил извънредно положение в щата Джорджия в четвъртък заради урагана „Матю“, след като такова беше наложено в щатите Флорида и Южна Каролина, съобщи Агенция ”Франс Прес”.

ураганът ''Матю''

снимка: EPA/БГНЕС

Обама е разпоредил да бъде дадена федерална помощ на засегнатите щати и е разрешил на Департамента за вътрешна сигурност и на Федералната агенцията за управление при извънредни ситуации да ръководят действията за по-ефективно справяне със ситуацията. Пожарната служба в Дейтън Бийч е обявила вечерен час, който ще продължи до събота. По последни данни бурята ”Матю” се движи към Флорида, но с по-бавна скорост.

ураган ''Матю'', Хаити

снимка: EPA/БГНЕС

До този момент стихията е отнела живота на повече от 300 души в южната част на Хаити, заяви сенатор от региона снощи. Той уточни, че този брой е все още предварителен, тъй като много от засегнатите области все още са недостъпни и откъснати от цивилизацията. Южната част на страната беше най-силно ударена от бедствието. По-рано правителството съобщи за 122 загинали, а в местните медии се говореше за 264 загинали за няколко часа.


Share Follow

Leave A Reply