„Когато искаш и свикваш заседание, не е необходимо само да събереш необходимите подписи, трябва да осигуриш и кворума, а не да разхищаваш държавни пари за разходи – автомобили, командировъчни и т.н.“ Това заяви по време на брифинг в парламента народният представител и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, във връзка със свиканото с подписите на „БСП лява България” и ДПС и несъстоялото се, поради липса на кворум, извънредно пленарно заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

По думите му винаги, когато се обсъждат важни теми и е необходим кворум, ПГ на ГЕРБ осигурява присъствието на своите народни представители. „Сега, по регистрацията, която видяхте, от БСП са 33 човека. От ДПС бяха 21. С тези ли хора те ще правят мнозинство и ще диктуват дневния ред на Народното събрание? Първо трябваше да си осигурят техните хора, които да са тук, след това да изискват присъствие от другите партии. Тествахме опозицията, която освен да вика „оставка”, не виждам какво правят”, посочи Велчев.

Той обвини опозицията, че използва трибуната на Народното събрание за предизборна агитация. „Субсидиите на партиите са за това, да използват тези средства и да провеждат своите кампании чрез медии и други начини – обиколки, присъствие. Но на тях явно не им се дават от тези пари и искат отново да използват държавните средства, а парламента като трибуна, за да могат да си говорят, да бъдат отразявани и да няма смисъл да си харчат парите за медийни изяви”, обясни Велчев.

„Днес ще има Комисия по енергетиката“, информира Делен Добрев и призова БСП да се явят на тази комисия, а не само да показват активност пред камерите.


Share Follow

Leave A Reply