Общият брой на секциите извън страната, в които ще се гласува, като тези места са открити въз основа на сега действащата уредба на Изборния кодекс, са 307 в 71 държави. Това каза говорителят на ЦИК Александър Андреев на брифинг.

Александър Андреев снимка: БГНЕС

Александър Андреев
снимка: БГНЕС

„Постъпиха мотивирани предложения от ръководителите на дипломатически и консулски представителства за увеличаване на секции в някои места, които ние обявихме вече с решение“, обясни той. „Бяха увеличени секциите в посолството в Берлин, като от една секция там вече са 2. В Мюнхен беше открита първоначално 1, сега вече са 3 секции. В Испания, в Мадрид са 3 секции в посолството, на мястото на 1. Във Виена посолството, което включва и посолският комплекс и цялата българска легация са 2 секции, с първоначалното ни решение беше открита само 1 секция“, уточни говорителят на ЦИК.

Александър Андреев снимка: БГНЕС

Александър Андреев
снимка: БГНЕС

„В Джакарта беше закрита секцията, поради липсата на достатъчен брой гласоподаватели, които да гласуват, както и поради нецелесъобразното, от гледна точка на разходи, които следва да се гласуват и да се осигури гласуването на тези лица, които са 5 общо“, посочи Александър Андреев. „Остава секцията в Сингапур, където ще може да се гласува и на което място имаме генерално консулство, свързано с посолството в Джакарта“, допълни той.


Share Follow

Leave A Reply