“Нито по първото дело, в което бях обвинен за присвояване на средства, нито по това дело, аз не съм присвоил нито един лев, нито едно евро, нито един долар или цент, или стотинка. Това го заявявам категорично и безусловно.” Това посочи за БНР ген. Кирчо Киров, който изтъкна, че това е четвърто дело, което ръководители на НРС (сега ДАР) завеждат срещу него във „война“, срещу него и семейството му, която по думите му продължава шеста година. “Не съм изненадан от новото обвинение. Очаквах това дело да започне, тъй като аз и адвокатите ми бяхме запознати с материалите.”

ген. Кирчо Киров

ген. Кирчо Киров

“Започна в самото начало като изпълнение на политическа поръчка в определени, конкретни исторически условия в онази толкова далечна 2012-а година. Когато се завърти колелото и се създадат съответни взаимоотношения между страните, мисля, че е нещо логично и естествено това, което ми се случва към днешна дата, познавайки добре хората, които седят сега на управленските кресла на Държавната агенция за разузнаване”, заяви Киров.

По-рано днес Софийската военно-окръжна прокуратура внесе в Софийския военен съд втори обвинителен акт срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба (НРС) – генерал Кирчо Киров.


Share Follow

Leave A Reply