„Текат супер бързи избори, които не дават възможност на много формации да се организират за участие. Късият срок до евентуалните избори на 26 март сочи, че ГЕРБ, БСП, ДПС и Патриотите имат интерес те да са бързи и да елиминират служебно голяма част от конкуренцията. Смятам, че ще постигнат това, но за сметка на патов парламент”. Това заяви лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева пред Нова Тв.

"Обединени патриоти" снимка: БГНЕС

“Обединени патриоти”
снимка: БГНЕС

„Коалиция с ДПС е забранена по вътрешни причини, а коалиция с Патриотите – по външни. Брюксел няма да позволи БСП да направи коалиция с Патриотичния фронт. Социолози манипулират откровено в полза на националистите заради общи бизнес интереси. „Галъп” напомпваха общественото мнение, че това е формация, която трябва да бъде подкрепяна”, заяви Дончева.

Тя е на мнение, че Патриотите все пак ще се опитат да играят роля – поддържаща срещу определени сделки, екстри и ползи. Срещу хора на по-ниско равнище, но без формално участие в правителството.

Проф. Огнян Герджиков, БГНЕС

Проф. Огнян Герджиков, БГНЕС

Според Дончева възможността Огнян Герджиков да е служебен премиер не е лош вариант, но е на мнение, че името му е излязло много рано, а това носи риска да бъде смазан на финалната права. Относно предложението Маргарита Попова да стане вицепремиер и министър на правосъдието, Татяна Дончева коментира, че тя е кадър на библиотекарския кръг и хора от бившото Шесто управление – тъй наречените библиотекари, свързани с ДПС, които я тикат.

Тя заяви, че подозрението на Росен Плевнелиев, че България ще бъде оставена в зоната на влияние на Русия не е лишено от основание.


Share Follow

Leave A Reply