„Аз подкрепям ветото и мотивите, които бяха изразени лаконично.“ Това заяви бившият лидер на ПП АБВ Георги Първанов пред бТВ във връзка с наложеното вето на президента Румен Радев върху промените в Закона за концесиите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Смятам, че наистина има съмнения за възможни корупционни практики. Има съмнения за възможно накърняване на националния интерес, така че тази стъпка на президента Радев е категорично положителна“, коментира Първанов. Той даде добра оценка на първите 10 дни от управлението на новия държавен глава.

Първанов

Снимка: БГНЕС

Първанов обърна внимание и на ситуацията около протестите в Румъния. „Това, което става в Румъния показва, че не са толкова светъл пример, колкото си мислеха някои у нас, включително и президентът Радев, който искаше да отиде на посещение там, за да изучи техния опит. Може би трябва да го изучим и в негативната му страна“, допълни Първанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Относно предстоящото подписване на политическо споразумение на АБВ с „Движение 21“ за предстоящите парламентарни избори, Първанов посочи: „Ние имаме общ генезис с г-жа Дончева и „Движение 21“. Това е част от процесите в лявото пространство. Аз мисля, че консолидация трябва да има“.
Първанов също заяви, че трябва руският президент Владимир Путин да бъде поканен в България, както и изтъкна, че от много време български представители не са били в Русия.


Leave A Reply