Жена загина в тунела „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. От МВР съобщиха, че осветително тяло е паднало върху автомобилa, в който жената се е возела. Водачът на автомобила е ранен и е откаран в болница.

полиция
Едната тръба на тунела е в ремонт и движението се извършваше двупосочно в другата тръба – в посока София. Заради инцидента обаче и тя е затворена.
От АПИ обявиха, че е ограничено движението по АМ „Хемус“ в тунел „Ечемишка“, посока София поради инцидента. Обходен маршрут по път I-1 Ботевград – София през пътен възел „Ботевград“.
По-късно от АПИ уточниха в съобщение, че паднала осветителна греда в неремонтираната тръба в тунел „Ечемишка“ е причината за пътния инцидент.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.
Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението.
Движението в тунела ще бъде възстановено след като завършат следствените действия и бъде направен обстоен оглед на осветителната система.
.


Leave A Reply