Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов направи оглед на мястото на инцидента в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ заедно с инж. Дончо Атанасов – председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщават от пресцентъра на ведомството. Министър Попниколов обяви, че няма да се допусне движение през тунела, докато не се осигури пълната му безопасност.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Дойдох на място да проверя ситуацията и да се убедя, че ще се вземат мерки“, каза още той и поднесе съболезнования си на семейството на загиналата жена. Инж. Дончо Атанасов посочи, че тунелът не е ремонтиран, откакто е пуснат в експлоатация през 1985 г., а в момента се ремонтира в другата, дясна тръба, която е била в много по-лошо състояние.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Предстои да се назначи специална комисия със заповед на Дончо Атанасов, която да проучи какво е състоянието на авариралото съоръжени и какви мерки трябва да бъдат предприети за пълното му обезопасяване, за да се скъси максимално срокът, в който движението по трасето ще бъде спряно.


Leave A Reply