Лейди Гага отправи вчера в Хюстън послание за толерантност по време на традиционния спектакъл на полувремето на Супербоул – финалът на американската Национална футболна лига и най-голямото спортно събитие в Щатите.

снимка: Ройтерс

снимка: Ройтерс

Големият въпрос в навечерието на събитието бе дали поп дивата ще критикува открито администрацията на Доналд Тръмп по време на шоуто, което по предварителни данни е гледано от 130 милиона телевизионни зрители. Директни атаки нямаше, но се усетиха скрити послания.

снимка: Ройтерс

снимка: Ройтерс

Лейди Гага започна 12-минутното си изпълнение качена на покрива на стадион Ен Ар Джизапочна с „God Bless America“. След това изпя „This Land is Your Land“, което медиите интерпретират като послание срещу администрацията на новия президент.  Песента е посветена на Берлинската стена и в оригиналния й текст се казва: „Имаше голяма, висока стена, която опитваше да ме спре“. С тези песни певицата напомни, че САЩ е „страна на свобода и справедливост за всички“

снимка: Ройтерс

снимка: Ройтерс

След това певицата се спусна с въжета от покрива на стадиона и се приземи върху сцената, издигната на терена. На фона на дъжд от специални ефекти тя изпя някои от най-големите си хитове. В края на зрелището Лейди Гага, качена на стълба, хвърли микрофона си и отново полетя.

Според неофициални информации от НФЛ са призовали Гага да не отправя политически послания. От лигата отрекоха подобни твърдения.

снимка: Ройтерс

снимка: Ройтерс

„Вярвам в страстта към различието. Вярвам в духа на равнопоставеността и в духа на тази страна, усещането за любов, състрадание и доброта. Представянето ми ще е свързано с тази философия. Не знам дали ще има успех да обедини Америка. Ще трябва да попитате Америка, когато свърши“, каза Гага в навечерието на шоуто. Тогава певицата даде заявка, че няма да намесва пряко политиката, но че ще използва възможността да промотира различието.

снимка: Ройтерс

снимка: Ройтерс

Докато пееше куплета „Why don’t you stay, stay“ (Защо не останеш) от песента „Stay“, Гага прегърна латиноамериканска почитателка, в което медиите отново припознават символика.


Leave A Reply