Направихме много за културата. Не е честно и почтено да не се признават постиженията. Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в ефира на бТВ. “Някои сайтове не спират да пишат глупости. Етнографският музей е към БАН. Той няма нищо общо с Министерството на културата. Националната художествена галерия е участвала по европейски програми за ремонт. Двата музея нямат нищо общо. Нека оставим „агнешките главички“ да си починат една сутрин. Да си говорим за хубави неща“, коментира Рашидов.

площад Батенберг

“Нормално е предизборната сергия да е отворена, но по-важно е да правим разлика между врат и шия. Може да не сме успели да свършим всичко, но не може и да не се кажат добри думи за всичко постигнато. Тези неща са видими. Оставам до моя приятел Бойко Борисов. Когато загубихме президентските избори му казах, че продължаваме напред. Голям праз, че сме загубили едни избори. Ето виждаме президентът колко добре се държи. Аз никога не съм бил негов противник. Винаги съм бил привърженик на тезата, че трябва да изчакаме и да видим един човек как си върши работата“, каза скулпторът.

Рашидов Борисов

снимка: БГНЕС

Рашидов коментира и срещата между бившият премиер Бойко Борисов и турският президент Реджеп Ердоган, по време на която той е присъствал – “Не съм специалист по турските партии. Аз съм привърженик на каузата на ГЕРБ. Не виждам никаква намеса на Реджеп Ердоган. Трябва да си гледаме държавата и живота. На нея те се договориха Турция да помага, за да се спре притока на мигранти в страната. Не съм защитник на Ердоган, но той е избран демократично, а ние какво искаме – да направим демократи, тези които извършиха преврата ли“, обясни бившият министър на културата.

Министерство на културата

“Моята позиция е, че трябва да свърша колкото мога повече за културата. Държа си на думата, че ако ГЕРБ се заигрее с ДПС ще изляза от партията. 3,5% е икономическият ръст на България. Един икономист каза, че няма безработица, а липса на квалифицирани кадри. Точно поради тази причина трябва да наблегнем на образованието. Това е нашият приоритет. Сега е моментът да наблегнем, когато го има този ръст. Бойко Борисов е тип мъжкар. Той ясно заяви, че иска да правиме само изпълними неща“, поясни Вежди Рашидов.


Leave A Reply