Служебният премиер Огнян Герджиков освобождава председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Дончо Атанасов. Герджиков даде изявление в Министерския съвет във връзка с действията на изпълнителната власт след трагичния инцидент в тунела „Ечемишка“.

По думите на Герджиков инцидентът е престъпната небрежност и трябва да се санкционира. Уволненията идват няколко дни след трагичния инцидент в тунел „Ечемишка“, при който след падане на осветително тяло загина жена, пътувала с автомобил през тунела.

ечемишка

Герджиков освобождава от поста изпълнителния директор на „Магистрали“ АД Парашкев Кръстев. Прекратено е служебното правоотношение на директора на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ към Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Златев.

Пред служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Огнян Герджиков настоява за отстраняването от длъжност на шефа на Областно пътно управление-София, началника на пътна служба „Хемус“. Сам оставка е подал директорът на Агенция „Пътна инфраструктура“.

ечемишка

Герджиков е разпоредил още на министър Спас Попниколов да се направи пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите като мостове, тунели, с оглед на тяхната безопасност. Самият Герджиков поема личен ангажимент магистрала „Хемус“ да бъде пусната в понеделник, 13 февруари.


Leave A Reply