Спокойно можем да говорим за разчистване на сметки и за реваншизъм. Такъв беше коментарът на Владислав Горанов във връзка със смяната на областни управители от служебното правителство.„Анонсът за областните управители беше: ще сменим тези, които няма да ни съдействат за изборите“, каза още той. Според него няма нищо по-логично един президент, издигнат от БСП, да назначи хора на БСП.

Владислав Горанов снимка: БГНЕС

Владислав Горанов, снимка: БГНЕС

„Никой няма да укори БСП, ако те застанат с лицето си пред служебното правителство“, обясни Владислав Горанов. „13 извънредни точки на заседанието на правителството, не че е прецедент, но говори за политическа, а не експертна роля на това правителство“, посочи той. Томислав Дончев коментира, че уволнението на областните управители, не може да бъде критикувано.

Томислав Дончев снимка: БГНЕС

Томислав Дончев, снимка: БГНЕС

„Щом правителството е подало оставка, приемаме, че и областните управители трябва да бъдат уволнени“, заяви той. Според Дончев притеснителното в случая е кой се назначава. Относно сменените областни управители Делян Добрев заяви, че на пощата на ГЕРБ вече се получават сигнали, че този кабинет назначава хора на БСП. Той даде пример с областния управител на Ямбол, който е бил 2 мандата общински съветник на БСП и 4 мандата кмет отново на БСП.

Жельо Бойчев, БСП

Жельо Бойчев, БСП

БСП не коментираха днешното решение на служебния кабинет. Според Жельо Бойчев това не е тема на партията. И от „Позитано 20“ нямат отношение по смяната на областните управители. По думите на Жельо Бойчев темата трябва да се коментира от служебния премиер.

Огнян Герджиков

Огнян Герджиков, служебен премиер

Днес Огнян Герджиков освободи 14 областни управители. Мотивът за решението е „провеждане на честни избори“. Сред новите назначения на губернатори се открояват кадри близки до БСП и НДСВ. Подробности за смяната на областните управители четете тук.

 


Leave A Reply