Министри на вътрешните работи и отбраната от 15 европейски страни постигнаха съгласие да предложат нови мерки за гарантиране, че наземният машрут за миграция от Гърция към останалата част на ЕС ще остане затворен, предаде Асошиейтед прес.

снимка: ЕРА/БГНЕС

снимка: ЕРА/БГНЕС

Министрите на вътрешните работи и на отбраната на Австрия Волфганг Соботка и Ханс Петер Доскоцил, които бяха домакини на форума, заявиха, че е решено планът за така наречения Балкански маршрут на миграцията да бъде изготвен до април. В днешната среща участваха техни колеги от Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Албания, Македония, България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово и Гърция.

Снимка: dailymail.co.uk

Снимка: dailymail.co.uk

Нелегалните мигранти продължават да идват в Европа през Балканския маршрут въпреки затварянето му. За това в значителна степен допринасят каналджиите, заяви австрийският министър на отбраната Доскоцил на пресконференцията след днешната среща. По думите му на равнище ЕС засега липсва обща позиция за преодоляване на миграционната криза. „Затова беше прието решение за изработване на план, който да бъде представен в периода април-май“, каза министърът.


Leave A Reply