Томислав Дончев от ГЕРБ и Жельо Бойчев от БСП спориха за уволненията на областните управители от служебното правителство. Според бившият вицепремиер от кабинета „Борисов 2“ служебният кабинет разчиства сметки и демонстрира реваншизъм.

„Това, че са сменени, не е нередно. По-същественият въпрос е с кого са сменени. В голямата си част това са кадри на левицата. Защо колегите се срамуват от хората си и защо не се идентифицират с тях. Защо не кажат, че това са техни хора. Ако има нещо дразнещо, това е лицемерието.“ Коментира Томислав Дончев в сутрешния блок на Нова телевизия.

В отговор Жельо Бойчев от БСП беше категоричен:

„Няма как да носим отговорност за областни управители, назначени от служебното правителство. БСП ще отговаря за назначенията, когато поеме отговорност за управлението на страната. Познавам дамата, която пое София-град като областен управител. Преди да встъпи в тази длъжност, тя работи в Столичната община. Няма да влизаме в обяснителен режим“, обясни Бойчев.

Според Дончев е напълно нормално да се сменят областните управители с кадри на левицата, но неприятно било, че „се срамуват от другарите си“.

Двамата спориха и по темата кой има подготвена предизборна програма и кой предлага по-нереалистични неща.

„Когато нямаш програма, четеш другата програма и изучаваш“, заяви Бойчев.

„Като приключим тук, ще заведа колегата Бойчев в централата и ще му покажа варианта за предпечат, ако той ми обещае в 15:00 часа да свика пресконференция и половин час да ми се извинява за всички коментари, че нямаме програма“, заяви Дончев.

Според него изпълнението на програмата на БСП поскъпва с около 300 милиона на ден.

„Дори един обран анализ показва, че програмата няма как да се изпълни за 1 година за по-малко от 4,2 милиарда“, коментира Дончев. „Само преизчисляването на пенсиите струва 2 милиарда“.

„Спекулират с цифрите“, отговори на обвинението Бойчев.


Leave A Reply