„Икономиката е в основата на просперитета и макар служебното правителство да е с по-кратък хоризонт на работа, ще се стреми към добро и ползотворно сътрудничество с бизнеса.“ Това заяви министър-председателят Огнян Герджиков по време на срещата си в Министерския съвет с представители на КРИБ.

В хода на разговора беше подчертано значението на политиките, стимулиращи българското производство. Работодателите поставиха темата за липсата на достатъчно квалифицирани кадри в страната. Премиерът се съгласи с проблема и изтъкна дуалното образование като добра стъпка в тази посока.

Огнян Герджиков, служебен кабинет

Министър-председателят отбеляза, че се работи по изготвянето на механизъм за определяне на минималната работна заплата. Той изрази надежда в конструктивен диалог социалните партньори.

На срещата представителите на КРИБ акцентираха върху състоянието на българската енергетика. Отбелязаха значението на конкурентоспособна, както и работата по интерконектори със съседните страни. Министърът на енергетиката Николай Павлов изрази готовност за активен диалог.

Работодателите приветстваха и първите действия на служебния кабинет в сферата на здравеопазването.


Leave A Reply