ГЕРБ публикува предизборната си програма. Тя е достъпна на официалния сайт на партията. В рамките на 10 дни ще има публично обсъждане на предизборните идеи на ГЕРБ. Мотото на ГЕРБ за предстоящите избори е: „Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията”. В нея се залага на финансова дисциплина. Партията подчертава, че „трябва да се стремим да харчим през бюджета толкова, колкото изкарваме“ и че дефицитите водят до нестабилност.

Борисов ГЕРБ
По отношение на доходите, ГЕРБ не обещава по-високи пенсии, защото след тяхното управление се е приело от лятото на 2017 г. пенсиите да се индексират. Предвижда се обаче повишение на работната заплата. „Ако отново управляваме страната, можем да очакваме увеличаване на средната работна заплата за страната, която в края на мандата да достигне 1500 лв., а минималната работна заплата, без да се създава напрежение на пазара на труда, също ще нарасне и ще достигне 650 лв.“, пише в програмата.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Работим за БВП от над 110 млрд. лв. в рамките на мандата, при около 86 млрд. лв.“, се посочва още в програмата. В сектор „Сигурност“  се предвижда увеличаване броят на полицаите. В програмата е заложено и увеличаване на броя на стационарните и мобилните камери за контрол на пътя.


Leave A Reply