Програмата на ГЕРБ има за цел да надгради свършеното до момента. През тези две години е имало 3,8 процента икономически растеж. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на дискусията „Качествено образование за икономически растеж и по-високи доходи“, която партията организира във Велико Търново.
ббтърнн
„След две години, ако ГЕРБ е на власт, ще отидем на 120 милиарда лева брутен вътрешен продукт, стига да няма война“, посочи председателят на партията. Той отбеляза, че грижата за пенсионерите ще я има, ако икономиката тръгне. Ако това стане изведнъж, тогава не могат да се реализират другите програми, за да се развие държавата във всичките си направления, обясни Борисов.
Около 350 милиона на година могат да бъдат вкарвани в образованието от борба с контрабандата. Това изчисли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на дискусията. По думите му толкова са необходимите средства, за да бъдат увеличени учителските заплати двойно до края на мандата.
инстаграм Бойко кръгла маса образование
„Парите за увеличението на учителските заплати не са обещание, а факт, имаме ги. По мои изчисления в борбата с контрабандата можем още милиард да съберем“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Борисов беше категоричен и, че партията ще настоява да бъдат спирани социалните помощи на семействата, които не пращат децата си в училище.

„Принудата да учиш е инвестиция, която се изплаща. За да се квалифицираш, трябва да си грамотен, затова думата „принуда“ не е лоша. Майка и мен ме е принуждавала да уча“, обясни Борисов по време на дискусията за образование във Велико Търново пред учителското съсловие.

Борисов коментира и липсата на мигрантски натиск по границата. И припомни, че след усилията на правителството в момента има нулева миграция и няма натиск на границата.


Leave A Reply