Доклад за обществени поръчки в отбраната, констатирал недобри практики и нарушения, е предаден на служебния премиер и е изпратен на прокуратурата. Това става ясно от думите на вицепремиера и министър на отбраната в служебния кабинет Стефан Янев.

5296489

Попитан какъв е резултатът от ревизията на предходното ръководство на МО и към кои други държавни институции ще бъде насочен този доклад, министърът посочи, че ревизия в пълния смисъл на думата още не е завършила, проверки продължават и в момента по различни направления и дейности.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Към момента е завършен доклад по отношение на проверка на състоянието на обществени поръчки в отговорностите на МО. Вчера докладът е подписан и предаден на служебния премиер, а по препоръка на проверяващите органи този доклад е изпратен и до прокуратурата.“
Открити са недобри практики, открити са нарушения, и тези неща са описани в доклада и са изпратени на съответните институции да ги проверят. Ако има нарушения, те ще се произнесат“, посочи Стефан Янев.

На уточняващ въпрос министърът каза, че ще има нарочна пресконференция с по-конкретни данни, но добави че приблизително над 100 са различните обществени поръчки, в които има някакви нередности.


Leave A Reply