Тази година са заложени повече пари за ремонт на малките улички. Общината ще се заеме и с онези квартали, където изобщо няма улици. От миналата година са започнали основни ремонти на малките улички. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова Тв.

Тази зима беше изключително тежка заради ниски температури. „Започнахме аварийно да обработваме дупки по основни трасета, от гледна точка на безопасност. Работим все още със студен асфалт”. По думите ѝ когато температурата на настилките стане над 5 градуса ще започват и плановите ремонти. Първо ще се запълват основните трасета, а после и по-малките улици.улица София строителство

„Имаме вече и процедура за няколко цялостни реконструкции на малки улици в кварталите, включително и цялостно изграждане”, заяви Фандъкова.

Що се отнася до „Топлофикация”-София и голямата авария, която остави няколко квартала цяла седмица без топла вода и парно, Фандъкова заяви, че очаква най-късно до утре от дружеството да изготвят механизъм за компенсация на клиентите. Кметът настоява и за технически компетентна външна комисия, която да направи проверката на причините за аварията. Комисията ще бъде съставена от експерти от техническия университет.автобус 76

Фандъкова потвърди, че все още налице е проблемът с фините прахови частици, но все пак има известно подобрение в последните години. „Основните замърсители са транспортът и битовото отопление. Много важни са и климатичните условия на София. Метрото е не само най-големият транспортен проект, но и най-големият екологичен проект. За последните години сме увеличили с 280 000 пътниците в метрото. Над 50% от автобусите подменихме. Вече започнахме и миенето на улиците”, обясни Фандъкова.


Leave A Reply