Сменени областни управители от ГЕРБ не са съгласни с мотивите, с които са освободени от длъжност. Това стана ясно по време на пресконференция в централата на ПП ГЕРБ, в която взеха участие освободените от служебния кабинет областни управители на Ямбол, Варна, Габрово, Велико Търново.

На брифингът бившият областен управител на Варна Стоян Пасев заяви, че приемат това, че трябва да се сменят управителите, но искат да защитят името си. Губернаторите недоумяват откъде идва съмнението към тях, след като правомощията им по изборите са ограничени. Те обмислят да се защитят включително и по съдебен път. Областните управители призоваха за морал и честност.5326297

„Тук сме всички областни управители, които бяхме освободени, за да защитим честта на областните управители. Нито един областен управител не е бил освобождаван с подобен мотив. Нашата цел е да изчистим името на институцията“, коментира Стоян Пасев.

„Не сме съгласни с мотивите, които бяха изложени – че има подадени сигнали срещу освободените областни управители и от там съмнения за провеждане на честни избори“, заяви каза Димитър Иванов, който бе освободен от длъжността областен управител на Ямбол. „Никой от нас не е сърдит, никой няма проблем, че е сменен от длъжността областен управител. Никога не е имало проблем или упрек към нашата работа. За нас е недопустимо областните администрации да бъдат петнени и клеветени за провеждане на избори“, каза още Димитър Иванов.5326294

Бившият областен управител на Габрово Николай Сираков посочи, че го притесняват лъжата и липсата на професионализъм. „Ако някой обвинява областните управители в манипулации, следва въпросът – манипулирани ли са президентските избори?“, каза още той.
На събитието присъства още действащият областен управител на Монтана Ивайло Петров, действащ, който обяви, че подава оставка в знак на солидарност към своите колеги.


Leave A Reply