Бригаден генерал Димитър Шивиков влиза в листите на БСП. Той е включен в кандидатдепутатския списък на червените в Пловдив-област от гражданската квота, предаде 24 часа. Това обяви соцлидерката Корнелия Нинова, след като БСП подписа споразумение с представляваната от генерала Конфедерация Гражданско общество. Червените подписаха и с Национален алианс „Род, единство, държава“.

Ген. Димитър Шивиков е част от гражданската листа на БСП в Пловдив област, посочи Нинова. „Тръгваме по пътя на избора на ген. Радев. Това е мрежата от подкрепа на родолюбиви българи, инициативни комитети, които го подкрепиха за президент“, коментира Нинова разрастването на коалиционните партньори. Това, което ги свързвало, било родолюбието, а патриотичните формации, припознали платформата на БСП.

Корнелия Нинова снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова
снимка: БГНЕС

Ген. Шивиков от своя страна заяви, че представлява контактната група, участвала в преговорите на БСП, че представлява сдружения и неправителствени организации, автентични, чисто български на представители на малкия бизнес, че са търсели начини как да си помогнат и са стигнали до извода, че само, когато са единни, са в състояние да защитават българските интереси. Осъществихме и проведохме няколко разговора – нещото, което ни обединява, това е България. Това е заложено в бъдещата коалиция „БСП за България“, обясни ген. Димитър Шивиков.

Това не е военизиране на БСП, отхвърли такъв въпрос Нинова. И обясни, че извън родолюбието и България двете структури вадели като свой приоритет демографската криза. Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна, заяви Нинова. Тя отказа да коментира ревизията на служебния кабинет преди да е излязъл официално в понеделник.

„Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна“, коментира Нинова. Относно резултатите от ревизията, направена от служебния кабинет, лидерът на БСП каза, че ще коментират доклада за ревизията на кабинета „Борисов“2 в понеделник, след като бъде публикуван и се запознаят с него.


Leave A Reply