Коалиция „Обединени патриоти“, включваща партиите НФСБ, АТАКА и ВМРО обяви част от водачите в своите листи в страната за народни представители на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Лидерите на партиите обявиха, че принципът на разпределение на местата в листите между партиите в коалициите бил “ равно, не по братски“, а в неделя ще бъде ясен целият списък с водачи.

КаракачановСидеровСимеонов

На въпроса как би се справил в надпревара с лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова и на „Глас народен“ Светослав Витков, които водят листите си в 25-ти МИР, председателят на “АТАКА“ Волен Сидеров отговори, че мислел да не се кандидатира изобщо. След това обясни, че наистина е имал намерение да не се явява на предстоящите избори, но неговите колеги от коалицията го убедили, че е важно, за да не започне процес на демобилизация сред електората им – “Тримата сме хора със сериозни позиции и няма да бъде скучно. 25-ти МИР в София е район на лидерите на партиите. Надявам се на политическа битка, а не на махленски подхвърляния“, обясни Сидеров и добави, че към този момент не е чувал идеи и според него има два варианта – ГЕРБ и БСП да повтарят идеите на патриотите, а Светослав Витков да пее през това време, но друг вариант е лидерите да застанат със своите политически идеи.

Снимка: БГНЕС Валери Симеонов

Снимка: БГНЕС
Валери Симеонов

Председателят на НФСБ Валери Симеонов оглавява листата в 23-ти МИР в столицата, както и листата в Бургас, Юлиан Ангелов ще е в 24-ти МИР, а лидерът на „АТАКА“ Волен Сидеров традиционно ще води в 25-ти МИР. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще води листата на Патриотите в гр. Плевен. Юристът Явор Нотев ще застане начело на листата в София-област, а Десислав Чуколов в Стара Загора. Листата в Пловдив ще бъде водена от Славчо Атанасов, Валентин Касабов ще е във Варна, Емил Димитров в Шумен, а Павел Шопов в Хасково. До този момент не са известни кандидатите в райони като Разград и Кърджали.

Красимир Каракачанов снимка: БГНЕС

Красимир Каракачанов
снимка: БГНЕС

Каракачанов обяви, че Патриотите се борят да бъдат първа или втора политическа сила. Според него коалицията е доказала, че е алтернатива на ГЕРБ и БСП и битката не е само между тях. Той отправи и обвинения към медиите, които акцентирали само двете партии. Лидерите от коалицията коментираха, че само с „небългарски“ партии като ДПС и ДОСТ не биха взели участие в един бъдещ кабинет.


Leave A Reply