С този доклад съм твърдо озадачен от поведението на премиера Герджиков, който очевидно се е поставил в услуга на българските социалисти с тази инициатива и тези решения да бъдат подменени очаквания, свързани с корупционни практики. Това коментира бившият министър на отбраната Николай Ненчев относно изнесените от служебният премиер Огнян Герджиков констатирани нарушения от одита във ведомствата. Ненчев е категоричен, че е бил изключително внимателен за обществените поръчки в неговия ресор.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Бившият военен министър уточни, че не е прегледал все още доклада и не знае какви точно подозрения за измами има в част от поръчките, както и как от първоначално нарушения в 100, сега се говори за 45 обществени поръчки, обявени през 2016 година. От своя страна той обясни – “Обърнете внимание и питайте тях какво се е случило в Брюксел и ще разберете каква е истината. Доколкото разбрах, днес министърът на отбраната твърди, че не знае дали въобще ще се стигне до прокурор, колко от тях ще стигнат. Тоест има объркване между тях самите и някой от някъде дава поръчка, има противоречие между премиера и министъра на отбраната“, смята Ненчев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Председателят на БЗНС споделя мнението, че като се фокусира вниманието върху обществените поръчки, които тепърва ще бъдат разследвани и, по думите му, нищо няма да излезе, се прикрива нещо съществено от срещата на НАТО в Брюксел – “Там се взима решение за предно разполагане в Черноморския регион, нещо, което като че ли се загуби в обществения дебат. Нещо срещу което беше БСП и отчасти президентът Радев“, добави Ненчев и поясни, че има желанието да разбере каква е била позицията на българския вицепремиер и министър на отбраната и дали той е подкрепил решението за разполагане на постоянна бойна група в акваторията на Черно море.


Leave A Reply