“БСП цели да е първа политическа сила. Основната цел на ГЕРБ е да достигнат 1 млн. гласа. Това не е цел, това е средство. Трябва да имаш 1 млн. гласа, за да постигнеш друга цел и целта би трябвало да е България“. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на “Дарик“ и добави, че целта на БСП е да промени България.

герб бсп

На въпрос при какъв резултат на изборите ще подаде оставка като председател на столетницата, Нинова отговори, че ще каже в нощта на изборите – “Ще ви кажа в нощта на изборите. Нямайте съмнение, че мога да нося отговорност. Няма да управляваме с ГЕРБ, дали ще има нови избори нито предполагам, нито врачувам. Няма да управляваме с ГЕРБ. Ние обявихме, че ще направим вътрешно допитване до всички членове на БСП с кого да се управлява, но познавам си настроенията в партията и мнението на хората. Наскоро бяхме в кампания. Обиколила съм почти всички структури в страната. Знам какви са настроенията и знам какво би показало едно такова допитване. Никакви допирни точки нямаме в политиките с тези хора“, коментира Нинова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Председателят на БСП заяви, че не прогнозира в момента и не стъпва на социология, а работи за изборите. Нинова обяви, че ако социалистите спечелят изборите, тя ще заеме премиерското място. Според нея да си министър-председател не е въпрос на скромност, а въпрос на отговорност. Тя поясни, че за това я е убедил зам.-председателят на партията Стефан Данаилов. Като основно послание на БСП, Корнелия Нинова посочи, че трябва да има правила във всичко и те да са еднакви за всички, второто е възмездие и третото справедливост. Корнелия Нинова посочи, че досега БСП са избрали само водачите на листа по два начина – “Единият е с авторитетни и партийни хора, които имат опит в парламентаризма и едни ,които са неполитически лица, но естествени обществени авторитети, като Тома Томов, Славчо Велков, Елена Йончева“, каза лидерът на БСП.

 


Leave A Reply