“Възможни са още едни избори тази година. Всякакви коалиции са възможни след изборите, но ако няма коалиция на ценностна основа, няма как да има устойчивост“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на “Дарик“. Той уточни, че в неговата партия все още се съставят листите за народни представители. Според Карадайъ Делян Пеевски е сред желаните номинации за депутат.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ
снимка: БГНЕС

“Поне каквито проучвания социолози публикуват, горе-долу очертават такава ситуация, в която на база ценности да не може да се формира мнозинство. А аритметични мнозинства всякакви може да има. Всичко, което не противоречи на природните закони, на законите на физиката, е възможно“, коментира Карадайъ част от аритметиките, които показват, че следващо мнозинство може да се направи без ДПС.

ДПС

На въпрос дали очаква, че така ще стане, председателят на Движението каза, че няма подобни очаквания – “Всякакви нови политически сили, стари политически сили и не толкова стари политически сили могат да правят всякакви аритметични сборове. Ние сме категорични в тезата, че ако няма мнозинство на ценностна основа, няма как да има устойчивост. ДПС е либерална партия и разчита изпълнимата и реализируема програма да бъде ценност на онези партии, които биха искали да носят отговорност за управлението и за развитието на страната“, коментира Карадайъ.

 


Leave A Reply