С възпоменателен митинг-поклонение в Карлово ще бъде отбелязана 144-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. В 9.00 часа ще бъде отслужена Архиерейска Света литургия и панихида в памет на Апостола в църквата“Света Богородица“ на която ще присъства служебният министър-председател Огнян Герджиков.

От 11.00 часа на площада пред паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя. С шествие карловци и гостите на града ще отидат да се поклонят пред гроба на майката на Левски Гина Кунчева в храмът „Св. Никола“. Цветя ще бъдат положени и пред паметника й, намиращ се в двора на родната къща на Апостола в Карлово.Румен Радев

Президентът Румен Радев ще участва във възпоменателната церемония по повод на 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски от 18.00 часа в София. Президентът ще произнесе слово и ще поднесе венец пред паметника на Васил Левски в столицата.

Час по-рано в столичния храм „Св. София“ Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит ще отслужи панихида за Васил Левски. Молитвено участие в заупокойното богослужение ще вземе и патриарх Неофит.

По-късно от храма литийно шествие ще се отправи към паметника на Левски в столицата.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на панихидата и ще се включи в литийното шествие.


Leave A Reply