“Служебният кабинет дава тези за говорене на нашите опоненти през кампанията, които да атакуват най-успешните дейности на кабинета – инфраструктура и саниране. Това заяви по време на пресконференция бившият министър на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, относно твърденията, че не са заложени достатъчно мерки за контрол на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност.

саниране, жилище, блок

снимка: БГНЕС

Павлова подчерта, че служебното правителство се опитва да създава неверни внушения – “Твърдения и внушения, които доста приличат на предизборните спекулации още по времето на стартирането на програмата. Тогава от БСП, “АТАКА“ и други партии твърдяха, че на хората ще им вземат жилищата, ще плащат за санирането и всякакви такива неща“, обясни бившият министър.

Бойко Борисов, Огнян Герджиков, министри

снимка: БГНЕС

Според нея с подобни твърдения служебния кабинет взима конкретна страна в предизборната кампания, а това се прави именно с програмата за саниране, защото към нея интересът е огромен. “Всяка година по милиард лева трябва да отделя държавата, за да може цялостният сграден фонд да бъде обновен“, каза Павлова. Тя отхвърли и тезата, че върху програмата не се упражнява достатъчно контрол.


Leave A Reply