Не мога да се прекърша да целуна знамето и да отида в БСП. Не са ми такива убежденията. „Глас народен“ можеше да изчезне като партия, ако не се бяхме коалирали с Реформаторския блок. Щяхме да продължим да се борим за 1% от вота, какъвто процент печелим почти всеки път. Не можеш ли да минеш прага от 4%, ще бъдеш забравен.Така лидерът на „Глас Народен“ Светльо Витков мотивира присъединяването на партията към коалицията Реформаторски блок. Той обясни, че решението за коалицията е било не само неговото, а ни на структурите на „Глас Народен“.

Витков не се отказа от критиките към лидерите от Реформаторския блок, но изтъкна, че от „плюенето файда няма“. Затова вместо да плюят и критикуват един друг, по-ползотворно е да седнат на масата и да се разберат. „Ние имаме 1% на четири национални избора. Обвиняваха ни, че сме проект на ДС, после на БСП“, коментира Витков.

Реформаторски блок

Реформаторски блок

„От седем години го играем само с рогата напред и си бием главата в стената. Така обаче ставаш все по-изолиран. Ако искаме да ни обърнат внимание и да видят какво предлагаме, трябваше да променим нещо“, каза Витков. Той добави, че десницата в България има нужда от обединение. Според него демократичните партии имат нужда от нови лица, а „Глас народен“ да бъдат чути. Точно това успяло да сближи двете партии.

Преди няколко години вокалистът на „Хиподил“ обяви, че няма да стане част от статуквото като се коалира с някоя друга политическа сила.


Leave A Reply