„Ястребът Борисов от вчера се опитва да се превърне във врабче, но не му се получава.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след заседание на Изпълнителното бюро на партията. На извънреден брифинг непосредствено след това лидерът на ГЕРБ отговори със следното: „Дали съм врабче, дали съм гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен, ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не с ястреб. “

бойко борисов, министерски съвет

БСП не оспорва членството на страната ни в ЕС и НАТО, но е против България и Черно море да бъдат използвани като плацдарм за военни действия, заяви днес Нинова относно военното присъствие на Алианса в Черно море. От своя страна Борисов отвърна: „Мога само да поздравя служебното правителство, ако са направили това, което Министерството на отбраната днес каза, че са изпълнили нашите решения. Ако са подписали, както твърдят нашите решения, ги поздравявам“, заяви той. „Президентът и върховен главнокомандващ беше в щаба на НАТО, ако там той заяви, че предишното правителство е взело грешно решение или новото на БСП не стои зад тези идеи при гласуването преди няколко дни това нямаше да се случи“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Корнелия Нинова снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

„Не им излязоха сметките за нарушения в министерствата, за границата и за това, което военният министър гласува на срещата с военните министри“, заяви Бойко Борисов. Според него ако БСП са били против санкциите срещу Русия са могли да предложат отмяната им в Брюксел.

герб бсп

Относно СЕТА, БСП отново потвърдиха позицията си, че се обявяват твърдо против споразумението.
„По много малко други теми съм чувал толкова глупости накуп“, коментира от своя страна Томислав Дончев от ГЕРБ. „Това споразумение е подкрепено от всички правителства в Европа и техните икономически екипи“, подчерта Дончев. „Ще използвам като аргумент това, че нашите екипи са чели, гледали и анализирали това споразумение и би могло да донесе само икономически ползи за България“, посочи той. „Притеснява ме пълното прилагане на лъжата като основна политическа технология“, заяви още Дончев.


Leave A Reply