Днес изтича крайният срок, в който партиите трябва да регистрират в Районните избирателни комисии листите си за предстоящите на 26 март 2017 г. предсрочни парламентарни избори.

Председателят на ПП АБВ Константин Проданов е водач в 27-ми МИР – СТАРА ЗАГОРА и 23-ти МИР – СОФИЯ – ГРАД. Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева застава начело на листите в 3-ти МИР – ВАРНА и 24-ти МИР – СОФИЯ- ГРАД. Бившият член на БСП и настоящ водач на листите на АБВ Румен Петков пък поема 2-ри МИР – Бургас.

Проданов Дончева АБВ Движение 21

снимка: БГНЕС

Кинорежисьорът Евгений Михайлов и изследователят на митовете в българската история Георги Боздуганов влизат в листите на партия ДОСТ. Михайлов е водач на 24 МИР София, а Боздуганов е втори. Това обяви Лютви Местан и подчерта, че за разлика от ДПС, които взимат в листите си националисти, свързани с „Атака“ и руски интереси, “ДОСТ подава приятелска ръка на морални стожери на дясната идея, личности с доказани евроатлантически ценности.” Това изказване идва в отговор на влизането на бившия евродепутат и народен представител от Патриотичния фронт Слави Бинев в листите на ДПС, който ще се бори за вота в столичния 23 МИР.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Михайлов е бил депутат от СДС и ОДС, а Боздуганов – съветник по въпросите на сигурността в правителството на Филип Димитров. Двамата са учредители и на политическата формация „22-ри септември“.


Share Follow

Leave A Reply