“Нямам лични мотиви за отстраняването на Георги Костов.“ Това заяви служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов, който отрича да има лични мотиви или реваншизъм за отстраняването на главният секретар гл. комисар Георги Костов. “Всички мотиви съм изложил в искането си за отстраняването пред МС и те са в резултат от проверки за оказван натиск върху служители на МВР по политически причини“, допълни Узунов.

Пламен Узунов, Георги Костов

снимка: БГНЕС

След края на Националното съвещание на ведомството, вътрешният министър посочи, че уважава професионализма на Костов и признава, че той е влагал достатъчно старание в своята работа. Той допълни, че мотивите за исканата оставка са изложени в доклада, който е депозирал в Министерски съвет.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Въпреки това Пламен Узунов отказа да коментира тезата на гл. комисар Костов, че е отстранен под натиск от страна на служебния премиер Огнян Герджиков, като заяви, че няма да коментира медийните изяви. Служебният министър заяви, че Националното съвещание е обсъдило мерките, които МВР ще вземе относно предстоящите предсрочни парламентарни избори. От министерство бе обявено, че са готови с мерки, свързани с нормалното протичане на предсрочните избори на 26 март. Една от тях е да има полицейско присъствие в всяко населено място по време на предизборната кампания, за да бъде осуетена търговията с гласове.


Leave A Reply