Изпълнихме ангажимента, който поехме и стабилизирахме сектор “Енергетика”, където БСП ни оставиха една огромна междуфирмена задлъжнялост. Това каза министърът на енергетиката в правителството на Бойко Борисов Теменужка Петкова по време на Осмия зимен университет на МГЕРБ в Сандански. Петкова и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Владимир Уручев представиха пред младежите от ГЕРБ темата “Електроенергийната система в страната. Реформи и резултати”.

WhatsApp Image 2017-02-25 at 11.56.43

“Когато поехме управлението на страната, сектор „Енергетика“ беше изключително сложен. Състоянието на енергетиката касае всеки един от нас. Този отрасъл дава отражение върху ежедневието на всички. Затова нашата задача бе да стабилизираме сектора. Поехме този анагажимент пред българските граждани и го изпълнихме. Най-важното в момента е енергетиката да остане стабилна и да продължим да надграждаме постигнатото”, обясни Теменужка Петкова.

енергетика

По думите на Петкова приоритет при следващ мандат на ГЕРБ ще бъде пълната либерализация на пазара на електроенергия. „С либерализацията всяко едно домакинство ще избира своя доставчик за електроенергия“, каза тя. Теменужка Петкова обясни, че Националната програма за енергийна ефективност създава реална възможност са провеждане на борба с енергийната бедност.


Leave A Reply