Първият български филм за прочутия хирург в расо свети Лука Кримски беше показан на 24 февруари и вв София в Руския културно-информационен център. Патриархът на Българската православна църква Неофит реши чрез филмовата прожекция на „Светителят хирург“ да отбележи годишнината от интронизацията си.

патриархасв

Лентата „Светителят хирург“ е създадена с благословението и по молба на Пловдивския митрополит Николай. Филмът е резултат от двегодишния труд на журналиста Ангел Бончев, водещ на новините в телевизия Европа.

ангелббб

Ангел Бончев, автор на „Светителят хирург“

„Благодаря на колегите журналисти, без които делото на свети Лука нямаше да може да достигне до българите. Те го заобичаха първо от техните статии, а след това и от филма. Интересното е, че дори и в чисто политическите сайтове доста време това бе най-четената новина. За мен това е ясен знак, че търсят утеха. Благодаря за подкрепата на Informo. Ето че и чрез вас ние рзтопихме леда в сърцата на хората, които са обладани от политическото торнадо през последните няколко месеца, каза авторът на филма за Лука Кримски – „Светителят хирург“ – Ангел Бончев.“


Leave A Reply